GBC

Let’s Work Together

Kore Afet Yardım Ekibi’nin İkinci Grubu 16 Şubat’ta Türkiye’ye Uçacak

Kore Afet Yardım Ekibi’nin İkinci Grubu 16 Şubat’ta Türkiye’ye Uçacak

By Kim Hayeon 

Kore Afet Yardım Ekibinin (KDRT) depremle tahrip olmuş Türkiye’deki arama kurtarma operasyonları için ikinci birliği, 16 Şubat akşamı askeri bir uçakla yola çıkacak.

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Lee Do-woon, 13 Şubat’ta ikinci grubun programını Seul’deki Cumhurbaşkanlığı Ofisinde düzenli bir brifingle yayınladı.

Ekibin 150 soğuk hava çadırı ve 2.200 battaniye getireceğini söyleyen Lee Do-woon, Türkiye’deki yardım çalışmaları için Kore Kızılhaçı, önde gelen şirketler ve dini gruplar tarafından toplam 37 milyar KRW (yaklaşık 55 Milyon Türk Lirası) bağış toplandığını da sözlerine ekledi.

Hükümet, Ulusal Tıp Merkezi’nden 72 personel ve özel sağlık tesislerinden yaklaşık 300 personel temin etti ve bunlardan 29’u bir hafta içinde Türkiye’ye ulaştı.

Başkan Yoon Suk Yeol, aynı gün üst düzey sekreterlerinin bir toplantısında, her bakanlığa Türkiye’yi desteklemek için elinden gelenin en iyisini yapmalarını emretti.

Türkiye’nin şu anda en çok ihtiyacı olan şey çadırlar, ilaçlar ve elektrikli ekipmanlar” dedi. “Her bakanlık, yardım malzemelerini temin etmek için mevcut tüm fonları seferber etmeli ve mümkün olan en kısa sürede Türkiye’ye danışmalıdır.”

“Merkezdeki Hükümet Politikaları Koordinasyon Dairesi başkanı ile her bakanlık, acil durum korumasından yeniden yapılanmaya kadar Türkiye’yi desteklemek için elinden gelenin en iyisini yapacak ayrı bir bölüm belirlemelidir.”

Cumhurbaşkanı, “Kore Cumhuriyeti, Kore Savaşı sırasında kardeş ülkemizin desteğini asla unutmadı,Türkiye’nin deprem hasarından kurtulmasına yardımcı olmak için elimizden geleni yapmalıyız’’ diyerek sözlerine nokta koydu. 

7 Şubat’ta Türkiye’ye gittikten sonra sekiz kişiyi kurtaran ilk KDRT birliği, ikinci takımın görevi devralmasının ardından Kore’ye dönecek.

hayeounk8@korea.kr

Source: https://www.korea.net/NewsFocus/policies/view?articleId=228800