GBC

Let’s Work Together

Image Alt

First Lady, Koreli Öğrencileri Kore ile Dünya Arasında Köprü Kurmaya Çağırıyor

First Lady, Koreli Öğrencileri Kore ile Dünya Arasında Köprü Kurmaya Çağırıyor

Lee Kyoung Mi ve Lee Jihae tarafından

First Lady Kim Jung-sook, Korece öğrencilerinden “Kore dilini öğrenirken Kore ile sizin ülkelerinizi ve dünyayı birbirine bağlayan köprüler haline gelmelerini” istedi.

Bunu 8 Ekim’de Seul’ün Yongsan-gu Bölgesi’ndeki 2020 King Sejong Enstitüsü Korece Konuşma Yarışması’nın finalinde söyledi.

Ulusal Hangeul Müzesi’ndeki bir kutlama konuşmasında, “İnsanların COVID-19’un üstesinden gelme konusunda aynı fikirde olduğu Kore’de, sık sık ‘2 m sosyal mesafe, 0 m duygusal mesafe’ yazan pankartlar görüyoruz.”

“Farklı bir zamanda ve farklı bir mekandasın ama Korece ile birbirimize bağlı olduğumuz için kalplerimiz arasındaki mesafe 0 m.”

Yarışmanın finalleri COVID-19 nedeniyle çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Yarışmaya 76 ülkedeki 213 King Sejong Enstitüsünden toplam 1.918 yarışmacı katıldı. On tanesi, “Tanıştığım ve tanışacağım Koreliler” konulu konuşmalar yaptıkları finallere kalifiye olmak için ön elemeleri geçti.

Büyük ödülün sahibi, enstitünün Bahreyn’in Manama kentindeki şubesinde öğrenci olan Zaharia Jaafar Ali Alsafi oldu. Akıcı bir Korece ile, “Korelilerin sık sık birbirlerine iltifat ettiklerini, hızlı nunchi’ye (başkalarının ne düşündüğünü veya hissettiğini algılama yeteneği) sahip olduklarını ve samimi olduklarını hissettim” dedi.

Enstitünün Bursa, Türkiye şubesinden ikinci olan Aybike Sungur, Gwangju’daki arkadaşıyla arkadaşlığından bahsetti ve Korece, “Umarım simbiyotik bir ilişkiyi güvenilir bir şekilde sürdürebiliriz” dedi.

On finalist gelecek yıldan itibaren Kore’de Kore, Seul Ulusal ve Sungkyunkwan üniversiteleri de dahil olmak üzere sekiz yüksek öğrenim kurumunda Korece eğitimi alacak. Enstitünün iki birincinin bulunduğu şubeleri ayrıca First Lady tarafından imzalanmış bir Korece kitap ve bir K-pop albümü alacak.

km137426@korea.kr