GBC

Let’s Work Together

Image Alt

Başkan Yoon, Dünya Ekonomik Forumu’nda Kuantum Fizikçileriyle Konuşma Yaptı

Başkan Yoon, Dünya Ekonomik Forumu’nda Kuantum Fizikçileriyle Konuşma Yaptı

Yun Dahee

19 Ocak’da  Başkan Yoon Suk Yeol İsviçre’nin Davos kentindeki Dünya Ekonomik Forumu’nda (WEF) yaptığı konuşmada, uluslararası toplumda daha güçlü işbirliği ve dayanışmanın, insan barışını ve refahını tehdit eden zorlukların ve krizlerin üstesinden gelmenin yolu olduğunu söyledi.

Başkan’ın iletişim ekibi, Dünya Ekonomik Forumu’nun ikinci gününde başkanın küresel tedarik zincirlerinin dayanıklılığını güçlendirmek için şunları önerdiğini aktardı: düşük karbona geçiş yapmak, sağlık hizmetlerindeki uçurumu kapatmak için küresel işbirliğini artırmak ve özgürlüğe ve refaha katkıda bulunan dijital bir düzen kurmak.

Bu noktaları, forumun yıllık toplantısında “Eylemde Dayanışma” teması altında yaptığı özel konuşmada belirtti.”

“Tedarik zincirlerini istikrara kavuşturmak için karşılıklı olarak güvenilir ülkelerle dayanışma ve işbirliği sağlayacağız” dedi. “Kapsayıcı bir ekonomi ve teknoloji ekosistemi oluşturarak insanlığın ortak refahına katkıda bulunacağız.”

İklim krizinin üstesinden gelmek ve enerji güvenliğini güçlendirmek için çekirdek yöntemler olarak nükleer enerji üretimine ve temiz hidrojene dikkat etmeliyiz” dedi. “Karbon nötrlüğü hedefine ulaşmak için nükleer teknolojiye ihtiyaç duyan ülkelerle işbirliği yapacağız ve temiz hidrojen sertifikasyon sistemleri için tasarımlar hazırlamak üzere uluslararası toplumla yakın iletişim kuracağız.”

Başkan ayrıca, pandemileri önlemek ve bunlara yanıt vermek için finansal kaynaklar sağlayacağız ve gelecekte bulaşıcı hastalıklarla mücadelede küresel işbirliğine öncülük edeceklerini vurguladı. Dünyanın dijital boşluğu üzerine, dijital teknolojiden yararlanmayı evrensel bir insan hakkı olarak tanımlayan bir Dijital Haklar Bildirgesi hazırlayacaklarını bildirdi.

”Özgürlüğü korumak ve genişletmek için sağlam bir dayanışma ruhu, krizin üstesinden gelmek için en güçlü güçtür“ dedi ve uluslararası toplumla ”güçlü dayanışma“ ve ”eylemde dayanışma”yı defalarca vurguladı.

daheeyun@korea.kr

Source: https://www.korea.net/NewsFocus/policies/view?articleId=227797