GBC

Let’s Work Together

Dostluğun 70. yılında Türkiye-Kore Turları Başladı

kore turizm

Dostluğun 70. yılında Türkiye-Kore Turları Başladı

Kore Turizm Organizasyonu (KTO) ve Asiana Havayolları, iki ülkenin kardeşliğini pekiştirmek ve Kore Savaşı ateşkesinin 70. yılı ile Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı dolayısıyla Kore Dostluk ve Kültür Turu düzenliyor. 

21-30 Haziran arasında ilki gerçekleştirilen tur programında, Türkiye’de yaşayan Kore Gazi ve Şehitlerinin yakınlarının katılımıyla Busan’daki Birleşmiş Milletler Şehitliği’nde Çelenk Koyma Töreni düzenlendi. Unutulmaz bir deneyim sunan Kore Dostluk ve Kültür Turu, 6 Eylül ve 18 Ekim tarihlerinde düzenlenmeye devam edecek.  

Geçtiğimiz Haziran ayı sonunda ilki gerçekleştirilen tur programına 10’u Kore Gazilerinin yakınları olmak üzere toplam 18 ziyaretçi katılmıştı. 2007’den beri Türkiye’de yaşayan, Ayla filmi, Elin Oğlu ve Survivor programlarıyla hafızamıza kazınan, ünlü influencer Chaby Han da bu tura katılarak takipçileri ile paylaşmak üzere turun akışını özel bir açıdan videoya çekmişti. Kore Dostluk ve Kültür Turu kapsamında; Kore kültürü, sanatı, turistik-tarihi güzellikleri, Kore lezzetleri, eğlenceli aktivite ve gösterilerinin yanı sıra Kore Savaşı ile ilgili bölgeler ziyaret edilip, 25 Haziran Pazar günü Kore Devlet Yetkilileri Busan Birleşmiş Milletler Şehitliği’nde, Kore gazi ve şehitlerimiz için Çelenk Koyma ve Anma Töreni gerçekleştirilmişti.

06 Eylül ve 18 Ekim’de yeniden düzenlenecek olan tur organizasyonu ile Unesco Dünya Kültür Mirası Alanları olan Gyeongju bölgesi ve Haedong Yonggungsa Tapınağı, Kore Halk Köyü gibi tarihi-kültürel yerler, Busan’daki Birleşmiş Milletler Anıt Parkı, Türk Şehitliği, Yongin-Seoul’de Türk Kahraman Askerleri Anıtı ve Kuzey ile Güney Kore’yi ayıran savaş sonrasında yapılan askerden arındırılmış DMZ bölgesi gezilecek.

Kore Turizm Organizasyonu İstanbul Ofisi Direktörü Hyuncho Cho, program hakkında “İki ülke arasındaki bağı pekiştirmek ve minnettarlığımızı ifade etmek için Kore Dostluk ve Kültür Turu’na öncülük etmekten dolayı çok mutluyuz. Bu vesileyle, bu kampanyayı birlikte düzenlediğimiz için Asiana Airlines’a teşekkürlerimi sunmak ve tur programlarımızı destekleyen Türkiye Muharip Gaziler Derneği, Türkiye Kore Gazileri Anma Topluluğu ve Gyeonggi Turizm Organizasyonu’na da desteklerinden dolayı teşekkür etmek istiyorum.”açıklamasında bulundu. 

By Abdullah Yayla

Kaynaklar:

https://www.turizmgazetesi.com/haber/dostlugun-70-yilinda-turkiye-kore-turlari-duzenlendi/85302

https://rhaajans.com/haber/15783152/dostlugun-70-yilinda-eglence-ve-anlam-dolu-turkiyeye-ozel-kore-tur-programlari-basladi